Polyglot Gathering 2022

Bu dildeki çevirinin 67%'i tamamlanmıştır. Tüm güncel bilgilere İngilizce dahil ulaşılabilir.
This website is about the Polyglot Gathering in 2022. For information about the current edition, follow this link.

Sıkça sorulan sorular

2022 senesinde Polyglot Gathering etkinliği gerçekleşecek mi ve nerede yapılacak?

Bu sene sizin için iki etkinlik organize ettik.

Her iki etkinlik farklıdır ve ayrı kayıt gerektirir. Bu etkinliklerden birinin kayıt ve ödemesi her iki etkinliğin kaydını kapsamaz.

Nasıl kayıt olabilirim? Ücret ne kadar?

Polyglot Gathering Online için kayıtlar açık, bilet fiyatları kayıt sayfasında listelenmiştir.

Yüz yüze etkinliğimiz Polyglot Gathering - Teresin, Polonya için kayıtlar açıktır, bilet fiyatları "Nasıl Katılabilirim" sayfasında listelenmiştir.

Polonya'daki yüz yüze gerçekleşecek Polyglot Gathering hakkında

2020 senesinde pandemiden ötürü gerçekleşemeyen Polonya'da olacak Polyglot Gathering için halihazırda kaydolmuştum. Kaydım 2022 senesi için geçerli mi?

If this is your case, we’ve emailed you the different options that you have. Please check your inboxes and your spam folder if you haven't already.

Bu e-postaya hiçbir yerden ulaşamıyorsanız, bize administration@polyglotgathering.com adresinden e-posta yollamaktan çekinmeyin.

Konaklama ve yemek hizmeti sağlanacak mı?

They will indeed! In addition to the venue, we’ve negotiated with hotels to make your Polyglot Gathering experience easier and more immersive. You’ll find all the relevant details (prices, meals…) in the registration form.

You’re also free to take care of your own accommodation and meals. However, be aware that we’ve designed this year’s event as polyglot immersive as possible. In other words, you’ll have the opportunity to enjoy Polyglot Gathering 24/7: once the daytime programme is over, we’ll keep on hanging out together enjoying evening programmes.

To ensure your spot, booking as soon as possible is highly recommended!

Yüz yüze olan Polyglot Gathering kaydım Polyglot Gathering Online için de geçerli midir?

Hayır, her iki etkinlik farklıdır ve ayrı kayıt gerektirir. Bu etkinliklerden birinin kayıt ve ödemesi her iki etkinliğin kaydını kapsamaz.

Bu Polyglot Gathering önceki yüz yüze etkinliklerden nasıl farklı olacak?

First of all, the hosting country. After 3 years in Berlin, 3 years in Bratislava, 2 years online waiting to meet in person in Poland, we’ll eventually meet in Poland! You’ll finally get a chance to polish your Polish (pun intended) in Poland and even taste pierogi. If you want to get linguistically ready for Poland, have a look at polski.info (yes, this is also one of the language projects we are involved in ☺).

“Why in a small town like Teresin and not in Warsaw?” we hear you ask. This relates to our second point: providing you with a Fully Immersive 24/7 Polyglot Experience. Following the daytime programme, we’ll keep on hanging out together, enjoying evening programmes, speaking random languages in hotel corridors or discussing interlinguistics over a beer. Random talks in the garden any time? Barbecue with other language freaks? Concerts in the evening and disco in the night in the congress hall? Why not? All this will be possible (and will be waiting for you) this year! Let's call it “Polyglot holiday resort” ?.

Polyglot Gathering öncesi ve sonrası hızlandırılmış dil kursları bulunuyor mu?

Polyglot Gathering öncesi veya sonrası için resmi dil kursları planlamıyoruz ama Facebook ve Telegram gruplarımız aracılığıyla diğer katılımcılardan dil kursları hakkında tavsiyeler edinebilirsiniz.

What will COVID regulations & cancellation policy be for the event?

We’ll be following the Polish government regulation in force at the time of the event. As of March 2022, wearing a mask is required in most public facilities, transports and shops.

Etkinlik gerçekleştirileceği zaman düzenlemelerin gevşetilmesini bekliyoruz. Katılımcılar bu konuda bilgilendirilecektir.

In case you are unable to make to attend the event, for example because of the pandemic, you can get a refund or change the name of your booking and let someone else enjoy your ticket. The details are being prepared.

Kaydımı/Ödememi aldınız mı?

Kayıt için hemen bir onay e-postası alacaksınız. Eğer e-posta ulaşmazsa lütfen bize bildirin. Ücretinizi havale ettiğinizde bankanın bunu işleme koyması genellikle birkaç gün sürüyor. Her iki durumda da, ödemeniz ulaştığında birkaç gün sonra sizi bilgilendireceğiz.

How about COVID regulations for traveling to Poland?

Travel to Poland, like virtually anywhere else, is subject to conditions.

As of February 2022, these are typically easier for citizens or residents of EU Member States, Schengen Area and Turkey thanks to the EU Health Certificate.

For other countries, regulations are usually tighter. As much as possible getting an EU-approved COVID-19 vaccine will make your travel much easier to the EU.

In both cases, we’re expecting regulations to be loosened by the time the event takes place. Participants will be updated.

Polonya'ya gitmek için vizeye ihtiyacım var mı?

Vatandaşlığınıza bağlı olarak durumun nasıl olduğunu buradan kontrol edebilirsiniz ve gerekliyse Schengen vizenizi mümkün olan en yakın zamanda temin ediniz.

Polyglot Gathering Online hakkında

Hangi platformu kullanacağız?

Kendi çokdilli bir etkinlik platformumuz olan Retevent'i kullanacağız. Daha iyi bir deneyim için kablolu internet bağlantısı olan bir bilgisayar ve mikrofonlu kulaklık kullanmanızı öneririz. Akıllı telefonlar bazen yalnızca sınırlı desteğe sahiptir.

28 Nisan'da bütün katılımcılarımız giriş bilgisi ve platform linkini bir e-posta ile edineceklerdir. Hiçbir şey yüklemenize gerek yoktur, sadece bir web tarayıcısı (Chrome veya Firefox önerimizdir) yeterlidir.

Program benim saat dilimime uygun mu?

Bu çevrimiçi etkinliği mümkün olduğunca küresel hale getirmeyi hedefliyoruz, bunun için farklı zaman dilimlerine uygun bir programa sahip olmayı amaçlıyoruz.

Bütün konuşmalar kayda alınacaktır ve sonrasında (hatta etkinlikten sonra - Polyglot Gathering platformu etkinlik bitiminden itibaren bir ay boyunca açık olacak.) bunları izleyebileceksiniz.

Online biletim ile neler elde ediyorum?

In addition to the official dates of Polyglot Gathering Online (from April 28 to May 1) during which live talks and multilingual chat rooms will be held, the online platform will stay available for one month after the event! There, you’ll have access to the recorded talks you missed.

Polyglot Gathering Online biletim yüz yüze gerçekleşecek Polyglot Gathering için geçerli mi?

Hayır, her iki etkinlik farklıdır ve ayrı kayıt gerektirir. Bu etkinliklerden birinin kayıt ve ödemesi her iki etkinliğin kaydını kapsamaz.

Polyglot Gathering Online biletleri iade edilebilir mi?

Polyglot Gathering Online biletleri iade edilemez.

Kaydımı aldınız mı?

Kayıt için hemen bir onay maili alacaksınız. Eğer ulaşmazsa gereksiz klasörünüzü kontrol edin. Eğer bulamazsanız lütfen bize bildirin.

Her iki etkinlikte

Programa katkıda bulunabilir miyim?

Evet, dersler ve atölye çalışmaları (45 dakikalık tadımlık oturumlar) için önerileri kabul ediyoruz . Dersler herhangi geniş çaplı bir dilde ve bazı nadir dillerde olabilir. Konuşmacılar bu tutkularını polyglot topluluğuyla paylaşma fikri ile motive olmalıdır. Lütfen önerileriniz için Polonya'daki Polyglot Gathering için bu formu ve Polyglot Gathering Online için bu formu doldurun.

Sadece bir dil konuşuyorum. Ben de katılabilir miyim?

Evet! Gathering dil tutkunları için olsa da kaç dil konuşmanız gerektiği gibi resmi bir gereklilik yoktur. Eğer geçen yılın programına (veya son seferdeki videolara) baktıysanız ve böyle bir etkinlikten keyif alacağınızı düşünüyorsanız o zaman katılabilirsiniz. Katılımcılarımız tarafından konuşulan dil aralığı, ortalama 6 olmak üzere 1'den 30'a kadardır.

Gathering'de hangi dilleri kullanıyorsunuz?

Polyglot Gathering'in tüm katılımcılarının iletişim kurmayı diledikleri dillerin listesini içeren bir profili vardır. Konuşmanın ortasında veya başka bir kişi sobhete dahil olduğunda dili değiştirmek beklenmedik bir durum değildir. En sık kullanılan diller İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Rusça ve Esperantodur. Çevrenizdeki insanlar bazen daha önce duymadığınız bir dili konuşursa şaşırmayın. Çoğu konuşmalar İngilizce dilindedir, ancak diğer diller de kullanılmaktadır. Her konuşmada kullanılan diller her zaman programda belirtilmiştir.

Bu da başka bir Polyglot Conference mı?

Hayır, Polyglot Conference, arkadaşlarımız Richard Simcott ve Alex Rawlings tarafından genellikle her yıl farklı bir ülkede düzenlenen ve şu an online olan ayrı bir etkinliktir. Her iki etkinlik de polyglot ve dil tutkunlarını buluşturup bu çok dilli topluluğun bir araya gelmesini ve dillere olan büyük tutkumuzun paylaşılmasını sağlıyor. Polyglot Conference etkinliklerinde bulunmuş olan ve hemfikir dil severlerle tekrar buluşmak isteyen katılımcıları ağırlamaktan çok mutlu oluruz.