Polyglot Gathering 2024

De tekst is al voor 99% naar het Nederlands vertaald.
Alle actuele informatie kan teruggevonden worden in het Engels, alsook .
Online
29 februari tot 3 maart, 2024
Praag, Tsjechië
15 mei tot 19 mei, 2024

Hallo! Heb je al over de Polyglot Gathering gehoord?

De Polyglot Gathering is 's werelds grootste internationale evenement voor polyglotten en taalliefhebbers dat elk jaar aan het eind van mei wordt georganiseerd. Dit fantastische evenement zit boordevol geweldige lezingen en presentaties, rijke culturele activiteiten en een leuk sociaal programma. En wat is het beste deel? Alles heeft met talen te maken!

Tijdens het evenement verspreiden de deelnemers hun liefde en oefenen ze hun passie voor culturen en talen uit, delen ze tips en ervaringen, en het belangrijkste is dat ze vele talen gebruiken en oefenen om met elkaar te discussiëren, te luisteren, te leren en te socialiseren. Leerlingen, leraren, enthousiastelingen, beginners, professionals, wetenschappers, opvoeders, Polyglot Gathering is er voor ons allemaal! Ben je klaar om mee te doen?

Bent u klaar voor twee Polyglot Gatherings in 2024?

Dit jaar hebben we twee evenementen voor u voorbereid:

29 februari - 3 maart
Online

Nieuwsbrief

Indien u op de hoogte wilt worden gehouden zodra er meer informatie over de Polyglot Gathering 2024 beschikbaar is, laat dan uw e-mailadres achter!

Wat zeiden de deelnemers na vorige edities?

Hoeveel talen moet ik spreken om deel te mogen nemen?

Je moedertaal! Meer niet.

Het is niet vereist vele talen te kunnen. Het enige wat telt is je kijk op ze: als je van talen leren houdt en je gelijkgestemden met een liefde voor talen wilt ontmoeten, is de Polyglot Gathering de juiste plek voor jou!

Waarom zou ik deelnemen?

Ontmoet nieuwe vrienden

Als u vindt dat talen leren een geweldige vrijetijdsbesteding is en u steeds nieuwe talen leert in uw vrije tijd, waar anders kan je dan 500 mensen vinden die deze passie delen? Het is de beste plek om gelijkgestemde vrienden te maken.

Ontmoet andere professionals

Deelnemen aan de Polyglot Gathering is zeker zinvol als u taalprofessional, leraar, tolk of vertaler bent. De mogelijkheden tot doelbewust netwerken met gelijkgestemde mensen om uw paradigma-veranderende leermethodes te delen zonder het wiel opnieuw uit te vinden, zijn dan uitermate nuttig. Als deze onderwerpen u naar deze site hebben getrokken, moeten we zeker een praatje maken tijdens het evenement!

Bezoek het hart van Tsjechië

Tsjechië is een land dat op je reisradar moet staan. Met zijn charmante historische steden, pittoreske dorpjes en diverse natuurschoon biedt deze Centraal-Europese parel een breed spectrum aan trekpleisters en ervaringen. Er is voor ieder wat wils, dus verleng zeker je verblijf en ontdek de unieke en boeiende facetten van Tsjechië!

Check je Tsjechisch

De Tsjechische taal ontdekken in Praag is een verrijkende ervaring. Alhoewel het beheersen van strč prst skrz krk geen dagelijkse noodzaak is, kunnen zelfs alledaagse woorden zoals čtvrtek (donderdag) and zmrzlina (ijsje) bijzonder uitdagend zijn! Tsjechisch leren opent deuren naar authentieke interacties, culturele inzichten en een diepere band met de levendige atmosfeer van Praag.

Reis rond

Reis rond Centraal- en Oost-Europa: Duitsland, Polen, Slowakije, en Oostenrijk liggen allemaal in het Schengengebied en zijn dus vrij van extra bel- en datakosten, wat reizen een stuk eenvoudiger maakt.

Wat doen mensen bij een Polyglot Gathering?

lezingen bijwonen met praktische taalleertips en veel interessante taalgerelateerde onderwerpen (meestal in het Engels maar ook in andere talen) en zelfs eigen voorstellen doen
eigen tips, ideeën en inzichten delen tijdens de "Lightning talks" (spontane kleine voordrachten)
praktische workshops bezoeken over minder bekende talen en andere taalvaardigheden
spreken met anderen in om het even welke taal die ze met anderen delen (iedereen heeft een naamplaatje met alle talen die ze willen spreken)
Ontspan in comfortabele ontmoetingsruimtes, waaronder een Engelsvrije zone, een bordspelzone, koffiepauzezone (met gratis koffie!) of sponsorzone
geniet van meertalige concerten, neem actief deel aan een culturele avond
bezoek de stad en omgeving, breng tijd door in lokale boekenwinkeltjes en proef van de lokale keuken in cafeetjes en restaurants
deel oude taalboeken en versnaperingen uit hun land

Polyglot Gathering in foto's

Wie organiseert dit evenement?

De oprichters van het evenement en hoofdorganisatoren van de eerste drie edities in 2014-2016 waren Judith Meyer, Chuck Smith en Martin Sawitzki. Daarna verhuisde Polyglot Gathering van Berlijn, Duitsland naar Bratislava, Slowakije en wordt sindsdien georganiseerd door een non-profit organisatie Education@Internet (E@I), met Peter Baláž als de hoofdorganisator samen met de rest van het toegewijde team van polyglotten en organisatoren van deze organisatie.

Education@Internet (E@I) is een internationaal team dat online-projecten uitvoert en voor het eerst actief werd in 1999. Voortbouwend op de expertise van het team werd E@I in 2005 wettelijk opgericht als een politiek neutrale en niet-gouvernementele jongerenorganisatie.

De visie van E@I is die van een wereld in harmonie en vrede, waarin alle burgers wereldwijd kunnen communiceren met gemak en snelheid.

De activiteiten van deze organisatie worden uitgevoerd in overeenstemming met deze visie, en met de hulp van een internationale groep vrijwilligers. Deze activiteiten bestaan uit het organiseren en ondersteunen van projecten die het belang en het nut van onbelemmerde internationale communicatie verspreiden.

Als u het werk van deze organisatie waardeert en wilt bijdragen aan de verwezenlijking van haar activiteiten, kunt u overwegen haar financieel te steunen om zo de duurzaamheid van haar projecten te helpen waarborgen.