Polyglot Gathering 2024

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

Megrendezik 2024-ben a Polyglot Gathering-et? Ha igen, hol?

Idén két eseménnyel készültünk nektek:

Mindkét esemény különálló és külön regisztrációhoz kötött. Az egyik eseményre történő regisztráció és fizetés nem jelent mindkét eseményre történő regisztrációt.

Hogyan regisztrálhatok? Mennyibe kerül?

A regisztráció megnyílt az Polyglot Gathering Online-ra, a jegyárak a regisztrációs oldalon találhatók.

A Csehországban, Prágában megrendezésre kerülő személyes Polyglott Gatheringre már lehet jelentkezni, a jegyárak a "Hogyan lehet részt venni" oldalon találhatók.

A személyes Polyglot Gathering találkozóról Csehországban.

A személyes Polyglot Gatheringre történő regisztrációm érvényes lesz az online Polyglot Gatheringre is?

Nem, mindkét esemény különálló, és külön regisztrációhoz kötött. Az egyik eseményre történő regisztráció és fizetés nem azonos a mindkét eseményre történő regisztrációval.

Lesznek a Találkozó előtti és utáni intenzív nyelvi kurzusok?

Az információ hamarosan elérhető lesz. Ne felejtsd el követni minket a közösségi médiában, hogy mindig naprakész legyél a hírekkel!

Megkaptátok a regisztrációmat/befizetésemet?

A regisztrációról azonnal egy visszaigazoló e-mailt fogsz kapni. Amennyiben nem érkezik meg, értesíts minket! Amikor elutalod a díjat, gyakran néhány napba telik, amíg a bank feldolgozza azokat. Mindenesetre, amint a befizetésed megérkezik, néhány napon belül értesítünk.

Szükségem van vízumra a Csehországba való beutazáshoz?

Itt ellenőrizheted a helyzetet az állampolgárságodtól függően, és ha szükséges, mielőbb szerezd be a schengeni vízumot.

A Polyglot Gathering Online-ról

Milyen platformot fogunk használni?

Saját virtuális, többnyelvű rendezvényplatformunkat, a Reteventet fogjuk használni. A jobb élmény érdekében javasoljuk, hogy használj számítógépet kábeles internetkapcsolattal és mikrofonnal ellátott fejhallgatót. Az okostelefonok néha csak korlátozottan támogatottak.

Február 27-én minden regisztrált résztvevő kap egy e-mailt a platformra mutató linkkel és a bejelentkezési adatokkal. Nem kell telepíteni semmit, csak egy webböngészőre van szükség (Chrome vagy Firefox használata ajánlott).

Megfelel a program az időzónámnak?

Célunk, hogy ez az online esemény a lehető legglobálisabb legyen, ezért olyan menetrendre törekszünk, mely megfelel a különböző időzónáknak.

Minden előadás rögzítésre kerül, és később, amikor csak tudod, akár a rendezvény után is megnézheted őket - a platform a Polyglot Gathering vége után egy hónapig elérhető marad.

Mit kapok az online jegyemmel?

A Polyglot Gathering Online hivatalos időpontjain (február 29-től március 3-ig) túl, melyek során élő előadások és többnyelvű chatszobák lesznek, az online platform az esemény után még egy hónapig elérhető lesz! Ott hozzáférhetsz a rögzített előadásokhoz, melyekről lemaradtál.

A Polyglot Gathering Online regisztrációm érvényes lesz a személyes Polyglot Gatheringre is?

Nem, mindkét esemény különálló, és külön regisztrációhoz kötött. Az egyik eseményre történő regisztráció és fizetés nem azonos a mindkét eseményre történő regisztrációval.

Visszatéríthetőek a Polyglot Gathering Online jegyek?

A Polyglot Gathering Online jegyei nem visszatéríthetőek.

Megkaptátok a regisztrációmat?

A regisztrációhoz azonnal kapni fogsz egy megerősítő e-mailt. Ha nem érkezik meg, ellenőrizd a spam mappát is. Ha ott sem találod, kérlek, jelezd nekünk.

Mindkét eseményről

Közreműködhetek a programban?

Igen, szívesen fogadunk előadásokra és workshopokra (45 perces ízelítő órák) vonatkozó javaslatokat. Az előadásokat bármely nagy és néhány kis nyelven lehet tartani. A beszélők legfőbb motivációja, hogy megosszák szenvedélyüket a poliglott közösséggel. A Polyglot Gathering Online számára tett javaslatod elküldéséhez kérjük, töltsd ki ezt az űrlapot.

Csak egy nyelven beszélek. Én is részt vehetek?

Igen! Bár a Gathering nyelvek szerelmeseinek szól, nincs hivatalos követelménye annak, hogy hány nyelvet kell beszélned. Ha megnézed az utolsó év programját (vagy a videókat), és úgy gondolod, hogy örömmel vennél részt egy ilyen eseményen, akkor csatlakozz bátran! A résztvevők által beszélt nyelvek száma 1-től 30-ig terjed, 6-os medián értékkel.

Milyen nyelven kommunikálunk a Gathering-en?

A Polyglot Gathering összes résztvevőjének profilján szerepel azon nyelvek listája, amelyeken kommunikálni szeretnének. Nem szokatlan, hogy egy beszélgetés közepén, vagy ha egy újabb résztvevő csatlakozik a csevegéshez a résztvevők nyelvet váltanak. A leggyakoribb nyelvek az angol, spanyol, német, francia, orosz és az eszperantó. Ne lepődj meg, ha a körülötted lévő emberek néha olyan nyelven beszélgetnek, amiről te még csak nem is hallottál. A legtöbb előadás angol nyelvű, azonban előfordulnak más nyelvek is. Az egyes előadások során használt nyelv mindig feltüntetésre kerül a programban.

Ez egy másik Polyglot Conference?

Nem, a Polyglot Conference egy önálló esemény, amelyet a barátaink, Richard Simcott és Alex Rawlings minden évben különböző országokban, most pedig online formában szerveznek meg. Mindkét esemény arra törekszik, hogy összehozza a poliglottokat és nyelvrajongókat, és lehetővé tegye a többnyelvű közösség számára, hogy találkozzon és megossza a nyelvek iránti hatalmas szenvedélyét. Nagyon örülünk azoknak a résztvevőknek, akik már voltak a Polyglot Conference eseményein, és szeretnénk újra hasonló gondolkodású nyelvszeretőkkel találkozni.

Regisztráció a Polyglot Gathering 2024-re