Polyglot Gathering 2024

Segíts nekünk feliratokat készíteni

Mint tudod, a Polyglot Gathering előadásait a YouTube csatornánkon tesszük közzé. Szeretnénk javítani a videók hozzáférhetőségét, hogy a siket és nagyothalló nézők és a más nyelveket beszélő nézők is teljes mértékben élvezhessék az általunk közzétett csodálatos tartalmakat.

Szeretnél önkéntesként részt venni a videók hozzáférhetőbbé és befogadóbbá tételében?
Segíts nekünk feliratokat készíteni a videókhoz!

Hogyan teheted ezt meg? Egyszerűen!

Hozz létre egy fiókot az amara.org oldalon (ami nagyon felhasználóbarát), és lépj be az Amara Public Workspace-re.

Miután kiválasztottad a videót, kattints az "Add/Edit" gombra, válaszd ki a videóban beszélt nyelvet és a hozzáadni kívánt feliratok nyelvét, végül kattints a "Add" gombra. Ezután elkezdheted feliratozni a videókat!

Ha kész, töltsd le a feliratfájlt VTT formátumban, és küldd el nekünk e-mailben a subtitles@polyglotgathering.com címre a fájlt csatolmányként, vagy egy linket az általad preferált fájlátviteli eszközre (Google Drive, Dropbox, WeTransfer...). Ezután hozzáadjuk a feliratokat a YouTube-videóhoz. Köszönjük!

Ez egy kicsit túlkomplikáltnak tűnhet... Az is! Korábban ugyanis sokkal egyszerűbb volt, de 2020 szeptemberében a Google eltávolította a “Community Contributions” feliratozási funkciót. Nézd meg a Google közleményeit itt és itt további információkért. Valamikor a jövőben egy új "Trusted Captioner" rendszert fognak integrálni a YouTube-ba, amelynek használatát megfontoljuk, amint a részletek és a funkció nyilvánosságra kerül. Addig is a legjobb megoldásnak az Amara használatát és a VTT fájlok manuális küldését találtuk.

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz, írj nekünk a subtitles@polyglotgathering.com címre.

Regisztráció a Polyglot Gathering 2024-re