Polyglot Gathering 2024

Překlad do češtiny je z 98% kompletní. Všechny aktuální informace najdete v angličtině a také .

Pomozte nám vytvořit titulky

Jak víte, přednášky Polyglot Gathering zveřejňujeme na našem Youtube kanálu. Rádi bychom zlepšili dostupnost videí a umožnili tak neslyšícím a nedoslýchavým divákům a divákům, kteří mluví jinými jazyky, aby si plně užili obsah, který zveřejňujeme.

Chtěli byste jako dobrovolník pomoct tomu, aby byla videa přístupnější a inkluzivnější?
Pomozte nám vytvořit titulky k videím!

Jak na to? Je to snadné!

Vytvořte si účet na amara.org (který je velmi uživatelsky přívětivý) a jděte do Amara Public Workspace.

Jakmile si vyberete video, klikněte na tlačítko „Add/Edit“, vyberte jazyk, kterým se mluví ve videu a jazyk titulků, které chcete přidat, a nakonec klikněte na „Add“. Můžete začít titulkovat naše videa!

Po dokončení si stáhněte soubor titulků ve formátu VTT a pošlete nám e-mail na adresu subtitles@polyglotgathering.com se souborem jako přílohou nebo s odkazem na preferovaný nástroj pro přenos souborů (Google Drive, Dropbox, WeTransfer…). Vaše titulky potom přidáme do YouTube vide. Děkujeme!

Může se to zdát trochu přehnané... Ano, dříve to bylo mnohem jednodušší, ale v září 2020 společnost Google odstranila funkci titulků "Příspěvky komunity". Další informace najdete ve vyjádřeních společnosti Google zde a zde. Někdy v budoucnu bude do YouTube integrován nový systém "Trusted Captioner", jehož využití zvážíme, jakmile budou zveřejněny podrobnosti a funkce. Do té doby je pro nás nejlepší možností používat Amaru a ručně odesílat soubory VTT.

V případě dotazů nás kontaktujte na adrese subtitles@polyglotgathering.com.

Zaregistrujte se na Polyglot Gathering 2024